TÉMÁK, Kategóriák

Amit tudni érdemes a mellhártyagyulladásról

585
HOZZÁSZÓLÁS:

A mellkasban vagy a vállban fellépő, minden lélegzetvételkor érezhető éles vagy nyilalló fájdalom mellhártya-gyulladásra vall. A két rétegből álló mellhártya a tüdőt választja el a mellkas falától. A rajta bevonatot alkotó vékony folyadékréteg teszi lehetővé, hogy a légzés során a tüdőt és a mellkasfalat burkoló mellhártyaréteg könnyen elcsússzon egymás mellett.tudogyulladas-03

A mellhártyagyulladás korai szakaszában a folyadék tapadóssá válik, és az orvos hallgatózáskor olyan zörejt hall, mintha két smirgli dörzsölődne össze. A beteg lázas lehet, és általában rosszul érzi magát. A betegség előrehaladtával gyulladásos izzadmány keletkezik, s ekkor a fájdalom csökken.

A mellhártyagyulladást általában a mellhártya vírusfertőzése okozza, de a kiváltó tényezők között szerepelhet tüdőgyulladás, a mellkasfalon áthatoló vagy a bordákat érintő sérülés, a szívburok infarktus vagy fertőzés miatti gyulladása, tüdőembólia, néha tüdőrák, azbesztpor, autoimmun betegség.

>>> Figyelem! Mellhártyagyulladásra utaló panaszok esetén forduljon orvoshoz, mielőtt alternatív kezelésnek vetné alá magát.

Mit ajánl a természetgyógyász?

Népi gyógyászat

Azt mondják, az otthon készített búzakenyérital hathatósan csillapítja a fájdalmakat. Sütőben szárítsa ki a kenyeret, törje porrá, azután sóval és vajjal forralja fel vízben. Igya meg melegen az így elkészített „pirítósvizet”.

Naturopátia

Nem szabad szakember felügyelete nélkül öngyógyításba fogni. A belső gyulladás csökkentésére mellkasi és háti borogatást javasolnak. Nagy adag C- és A-vitamint is felírnak, hogy az immunrendszert serkentsék.

Homeopátia

Ha a fájdalom mozgás hatására rosszabbodik, és a beteg érzékennyé, szomjassá válik, szedjen Bryonia 30-at óránként, legfeljebb 12 órán át. Ha a betegség hirtelen jelentkezett, miután hideg szélnek volt kitéve, s szorongással, nyugtalansággal és halálfélelemmel jár, vegyen be óránként egy Aconitum 30-at, legfeljebb 12 órán át. Ha az arca kivörösödik, nagyon melege van, szomjas, pupillái kitágultak, a Belladonna 30 a legjobb orvosság.

Mit mond az orvos?

A mellhártyagyulladást az orvos hallgatózással ismeri fel, de a pontosabb diagnózis érdekében röntgenvizsgálatot is elrendelhet. Bakteriális eredetű tüdőgyulladás esetén antibiotikumot ad.

Ha a mellhártyagyulladást valamilyen súlyosabb betegség okozza, akkor a beteget általában kórházban kezelik, az alapbetegségtől függő módon. Vírusfertőzés ellen specifikus gyógymód nem létezik. A háziorvos pihenést rendel, és esetleg enyhe fájdalomcsillapítót ír fel.

585
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]